vrijdag 25 februari 2011

De vlag kan uit in heel Venray, er komt geen AZC !

Het was al een feit dat de meerderheid van de Venrayse bevolking tegen de komst van een AZC is. Eindelijk is dan nu de wens van deze tienduizenden mensen uitgekomen! We zijn nu verlost van een hoop zorgen en problemen.

“Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) – dat gebruik maakt van publiek geld – vindt de investering die nodig is, niet te verantwoorden gezien de relatief korte duur van de opvang (10 jaar),, aldus vermeld in Dagblad de Limburger.  Zoals verwacht word er met geen woord over de grote tegenstand vanuit de bevolking gesproken, en tellen alleen de financiële belangen. Het maakt ons op dit moment ook niets uit wat er voor rede word opgegeven, er komt geen AZC, wat willen we nog meer? Nou ja, wij willen natuurlijk dat het prachtige Sint-Annaterrein  niet verder vervalt en willen dat hier betaalbare huurwoningen komen, die de burgers van Venray verdienen. Wij willen dan ook dat de gemeente 'na deze zinloos verloren tijd' zich gaat inzetten voor de belangen van de inwoners  van Venray. Dus geen financieel “belang” maar volks belang.
Het zou kunnen dat Het COA nog zoekt naar een alternatief in de gemeente om zo hun plan al dan niet in kleinere vorm door te zetten. Het comité Venray tegen AZC blijf daarom waakzaam en zal alles nauwlettend in de gaten houden. Onze internetpagina blijft dus ook nog bestaan.
Wij willen iedereen die ons de afgelopen maanden heeft geholpen hartelijk bedanken. We hebben bijeenkomsten bezocht, er zijn vele uren besteed aan het rond brengen van onze folder,  zowel huis aan huis als een aantal keren in het centrum en bij het Raayland colege. Ook speciaal onze dank aan de mensen die niet in beeld zijn gekomen, waaronder b.v. de beheerders van onze pagina en de tientallen tips en ideeën die we uit alle lagen van de bevolking toegezonden hebben kregen en natuurlijk de honderden steunbetuigingen die wij via mail en op straat ontvingen.Venray, bedankt!
Burgemeester Hans Gillissen (PvdA) vertelde vandaag in Dagblad de Limburger: ,,Het is niet dat we nu met de deuren slaan, het is ook niet zo dat we de champagne ontkurken”. Nou Hans ik kan je vertellen, hier knallen de kurken vanavond!

Met vriendelijke groet,

Comite Venray tegen AZC!

4 opmerkingen:

 1. Dit is goed nieuws, zo kan ik mijn weekend beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en nu hopen dat er woningen komen. Dan zal iedereen hier blij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooi nieuws! Dit was toch al van begin af aan duidelijk. Als iemand een keer de moeite heeft genomen om daar te kijken kon die merken dat die panden allemaal op instorten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij voor jullie. Bij ons in de buurt hebben we zat problemen van z'n centrum

  BeantwoordenVerwijderen