donderdag 8 april 2010

Plan voor asielzoekerscentrum in Venray

In Venray komt mogelijk een asielzoekerscentrum waar maximaal 1200 asielzoekers kunnen worden opgevangen. De gemeente Venray praat hierover met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), dat de gemeente heeft benaderd voor de mogelijke opvang.
Het opvangcentrum moet komen op het Annaterrein, dat eigendom is van de GGZ. Op het terrein was eerder de psychiatrische instelling Sint Anna gevestigd. De gemeente wil meewerken aan de vestiging van het centrum, maar stelt wel een aantal strikte voorwaarden. Zo wil de gemeente dat het centrum hooguit tien jaar open zal zijn en maximaal 1200 asielzoekers zal herbergen.
Volgens de gemeente is besloten tot medewerking 'gelet op de dringende noodzaak van extra opvangplaatsen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid'. De GGZ en de gemeente denken daarnaast dat het plan kansen biedt om onder meer monumentale panden op het terrein te behouden. Omwonenden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de plannen.
De komende tijd wordt verder overlegd over het plan. De GGZ en het COA moeten nog een overeenkomst sluiten. Ook moet het COA nog instemmen met de voorwaarden van de gemeente. Pas als dat achter de rug is, is het zeker dat er een asielzoekerscentrum komt in Venray.
Het COA is al tijden op zoek naar plekken waar asielzoekerscentra kunnen worden gerealiseerd.

Bron:  fok.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten