zondag 4 april 2010

Politie update 2010 gebiedscan Deventer

Met deze update van de gebiedsscan van 2009 informeert politie Ijsselland het lokaal bestuur en de andere veiligheidspartners over de ontwikkelinge van criminaliteit en (on)veiligheid in de gemeente binnen de regio Ijsselland.

Zededelicten
Wat zedendelicten betreft zien we in Groot Colmschate Bathmen een stijging van het aantal aanrandingen. Zedenzaken worden direct opgepakt door het team Zeden. Wat betreft de pleegplaatsen AZC, Boode en het ziekenhuis is extra aandacht van de gemeente nodig. Overinges is geen concentratie op plaatsen waar te nemen.

Overlastgevende voorzieningen
Asielzoekerscentrum
De samenstelling van de bewoners in het asielzoekerscentrum is in de afgelopen jaren veranderd. De politie constateert meer getraumatiseerde en overlastgevende asielzoekers, welke in tweede instantie in Deventer worden geplaatst voor speciale begeleiding. Dit leidt tot aanverwante problematiek. Het team Groot Colmschate Bathmen heeft twee taak accenthouders benoemd die wekelijks spreekuur houden in het asielzoekerscentrum. De politie heeft haar inzet richting de COA verdubbeld. Het team is overigens erg tevreden over de samenwerking met partners.

Lees verder op: www.politie.nl

1 opmerking:

  1. Hebben jullie nog mee updates van de politie elders in het land? Dit laat wel duidelijk zien dat weer verschillende feiten worden gepleegd.

    AZC Venray, No way!

    BeantwoordenVerwijderen