zaterdag 11 december 2010

Mogelijk AZC in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wil in de gemeente Woensdrecht mogelijk een asielzoekerscentrum openen. De instantie heeft daartoe een verzoek ingediend bij de gemeente. 
Het zou daarbij gaan om een nieuw te bouwen centrum dat onderdak biedt aan maximaal vierhonderd mensen.

Daarvoor heeft het COA twee mogelijke locaties op het oog: de voormalige steenhouwerij Glatt aan de Putseweg in Putte en de voormalige steengroeve Boudewijn in Ossendrecht.

Op de laatste plek probeert de gemeente al tijden, en vooralsnog met weinig succes, een grootschalig project met woningen en een luxe hotel van de grond te krijgen. Voor de inmiddels zwaar vervallen steenhouwerij Glatt waren tot nu toe nog geen plannen in de maak.

De gemeente Woensdrecht liet gisteren weten in principe ‘niet onwelwillend’ tegenover de vestiging van een nieuw asielzoekerscentrum te staan.

Het college van burgemeester en wethouders gaat de komende maanden dan ook samen met het COA onderzoeken hoe de plannen verder kunnen worden vormgegeven. Verwacht wordt dat de gemeenteraad, die in de kwestie het laatste woord heeft, nog voor de zomer van 2011 een besluit zal nemen.

De kans lijkt nu al groot dat dat besluit positief uitvalt. Vrijwel alle fractievoorzitters toonden zich gisteren in een eerste reactie uitgesproken voorstanders van de plannen. Gevraagd naar hun voorkeur voor een locatie lijkt het terrein in Putte de meeste kans te maken.

Lees verder op: BN de Stem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten