maandag 13 december 2010

Radio 90FM moet plaats maken voor asielzoekers

Radio 90FM is alweer vanaf 1993 gehuisvest in het Asielzoekerscentrum (AZC) aan de Hoogstraat in Leersum. Radio 90FM kreeg destijds van de toenmalige gemeente Leersum toestemming, de studio in te richten in één van de gebouwen van het AZC.

Medio 2010 heeft Radio 90FM van het Centraal Orgaan voor opvang Asielzoekers (COA) te horen gekregen, dat we het pand binnen een half jaar moeten verlaten, omdat het COA de capaciteit voor opvang verhoogt van 450 naar 600 personen. Het pand moet “veegvrij” worden opgeleverd.

Vlak na deze mededeling heeft de burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug de toestemming voor uitbreiding van het AZC echter opgeschort.  Radio 90FM heeft uiteraard direct bezwaar gemaakt bij het COA. Tot op heden is van het COA nog geen reactie op dit bezwaar ontvangen.

Intussen zijn zowel de gemeente als Radio 90FM zelf naarstig op zoek naar vervangende huisvesting. Dit heeft tot nu toe nog niet tot resultaat geleid. Het zal duidelijk zijn, dat een mogelijke verhuizing niet alleen tot aanzienlijke kosten leidt, maar ook in logistieke zin de nodige tijd en voorbereiding zal kosten.

We zullen u uiteraard van de ontwikkelingen op de hoogte houden. En weet u misschien een passende toekomstige locatie voor Radio 90FM, dan horen we dat graag van u

Meer lezen op: Radio 90FM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten