dinsdag 19 oktober 2010

Kamer: Stop asielprocedure na mishandeling in AZC

Christelijke asielzoekers hebben in driekwart van de asielcentra te maken met (doods)bedreigingen tijdens hun verblijf. En in een derde van de AZC's is er daadwerkelijk sprake van fysiek geweld tegen bewoners die christen zijn of zijn geworden. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in Nederlandse asielcentra, waarvan de resultaten vanavond worden gepubliceerd in Uitgesproken EO.

In een reactie op de uitzending pleit een ruime Kamermeerderheid voor het stopzetten van de asielprocedure voor asielzoekers die zich schuldig maken aan ernstige bedreigingen of fysiek geweld.

Onderzoek stichting Gave
Uit het onderzoek van Stichting Gave, een christelijke organisatie die hulp verleent aan asielzoekers, blijkt dat christenen in het merendeel (75%) van de asielcentra te maken krijgen met discriminatie. In veel centra is er sprake van bedreigingen (67%) en zelfs fysiek geweld (33%).

Het onderzoek is uitgevoerd onder de medewerkers van stichting Gave in 28 asielcentra. Dat is de helft van het aantal bestaande asielcentra. De medewerkers melden dat het geweld en de bedreigingen meestal afkomstig is van islamistische medebewoners in de AZC's.

"Volstrekt onacceptabel"
ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil dat Gerd Leers, de nieuwe minister van Immigratie en Asiel, een onderzoek instelt naar de omvang van de bedreigingen en het geweld. Een ruime Kamermeerderheid van CDA, PvdA, VVD, PVV, D'66 en SGP steunt hem hierin. "Dit is volstrekt onacceptabel. Met dit onderzoek in handen moeten wij echt een vuist maken tegen deze geloofsvervolging van christenen binnen onze eigen landsgrenzen", aldus Voordewind in een reactie op de uitzending van Uitgesproken EO.

Lees verder op:www.uitgesprokeneo.nl

2 opmerkingen:

  1. En weer zijn het 'Finnen' die voor de ellende zorgen. Oh ja, "Finnen" een soort geheimtaal van Geenstijl volgens het OM. Islam en andere geloven/culturen gaan niet samen. Dit wordt keer op keer door henzelf bewezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voeg er sinds vandaag maar aan toe dat asielzoekers die hun land ontvlucht zijn en homo of lesbisch zijn, ook in de asielzoekercentra hun leven niet meer veilig zijn. Dit wordt gemeld door de media o.a. Telegraaf en Elsevier.

    BeantwoordenVerwijderen