maandag 25 oktober 2010

‘Veel homoseksuele asielzoekers mishandeld’

In Nederlandse asielzoekerscentra worden elk jaar tientallen homoseksuelen mishandeld en bespot vanwege hun geaardheid. Dat stelt de organisatie Secret Garden, die de Tweede Kamer dinsdagmiddag aandacht voor de problematiek van homoseksuele asielzoekers gaat vragen.

De stichting heeft de afgelopen anderhalf jaar 158 klachten ontvangen van heimelijke homoseksuelen en lesbiennes die uit veelal islamitische landen zijn gevlucht om asiel aan te vragen in Nederland. In asielzoekerscentra belanden zij vaak tussen landgenoten die op hen neerkijken vanwege hun geaardheid. Dit leidt vaak tot fysieke confrontaties, stelt de stichting.

,,Die mensen vluchten uit hun thuisland weg omdat ze daar niet zichzelf kunnen zijn’’, stelt een woordvoerder. ,,Ze hopen hier in Nederland openlijk uit de kast te kunnen komen. Maar in de asielzoekerscentra wacht hun dezelfde onveiligheid die ze juist hoopten te ontvluchten.’’

Lees verder op:www.depers.nl

Dit is uiteraard niets nieuws, zie hier een verwijzing naar een bericht uit 2008 waar het COC (Nederlandse vereniging tot integratie van homosexualiteit) al oproept voor een aparte opvang voor homoseksuele asielzoekers vanwege de onveiligheid in de bestaande AZC's. 
Hans Spekman (PvdA Tweede Kamerlid) vindt dat daders streng moeten worden gestraft en zo mogelijk ook het land uit moeten worden gezet. "Dit is niet de samenleving die we willen en dit valt niet te tolereren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten