vrijdag 12 november 2010

Toekomst AZC s Gravendeel blijft onzeker

Het asielzoekerscentrum in 's Gravendeel gaat per 1 september 2012 dicht. Maar dat wil nog niet zeggen dat het AZC ook verdwijnt uit de gemeente Binnenmaas. Dat is het resultaat van de raadsvergadering van 11 november.

De gemeenteraad heeft daarin unaniem het collegevoorstel overgenomen om het AZC te sluiten in 2012. Maar tegelijkertijd is er een motie aangenomen, waarin wordt gezegd dat als het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zelf tot andere inzichten komt, er nog mogelijkheden zijn.

Feitelijk komt het erop neer dat de COA samen met de gemeente gaat kijken of er nog geschikte locaties zijn om een nieuw centrum neer te zetten. Volgens de gemeente zijn er in Binnenmaas geen andere plekken beschikbaar voor een nieuwe opvangplek, maar het COA wil kijken of dat wel zo is.

Op de huidige plek in 's Gravendeel worden asielzoekers opgevangen in stacaravans. Die situatie gaat in ieder geval verdwijnen in 2012. Het COA wil graag vaste  bebouwing neerzetten, die om te bouwen zijn tot normale woningen als het AZC eenmaal definitief sluit. Volgens de gemeente zijn die plekken er niet, maar het COA denkt dat ze alsnog een geschikte plek binnen de gemeente Binnenmaas kunnen vinden.

Lees verder op: RTV Rijnmond

1 opmerking: