maandag 29 november 2010

Toename aantal geweldszaken

Bureauchef Loek Hogeboom geeft een toelichting op de cijfers die de criminaliteitsontwikkeling in Wassenaar weergeven.

"In het afgelopen jaar deden 78 personen aangifte van mishandeling, in 2008 waren dat er 58. In 77% van de gevallen leidde dat tot de aanhouding van een verdachte. De oorzaak van de toename is tweeledig. Enerzijds heeft de samenwerking met de horecaondernemers tot gevolg dat meer mensen bereid zijn aangifte te doen van mishandeling. Door steeds gebruik te maken van de horecatelefoon zijn agenten sneller ter plaatse en kunnen verdachten vaak op heterdaad worden aangehouden. Hierdoor is het slachtoffer meer dan voorheen bereid tot het doen van aangifte. De inzet van de politie krijgt vooral vorm door extra surveillances te voet of per mountainbike rondom de sluitingstijd van horecagelegenheden. De aanwezigheid van 'blauw' werkt hierbij zowel in preventieve zin, als in repressieve zin (er kan snel worden ingegrepen). Anderzijds is er de komst van een groep asielzoekers op Duinrell. Er zijn diverse aangiften binnengekomen waarbij asielzoekers zich schuldig hadden gemaakt aan mishandeling en/of openlijk geweld onderling. Feit is dat het tijdelijk huisvesten van asielzoekers in de wintermaanden extra werk genereert. Hoeveel extra werk dat precies is, wordt nog onderzocht."

Bron: www.politie.nl

1 opmerking:

  1. Ik als inwoner van Venray maak mij toch ernstig zorgen als ik berichten als deze lees. Het laat toch zien dat er met de komst van een AZC wel degelijk meer criminaliteit naar Venray komt.

    Het is niet te geloven dat de politiek dit soort makkelijk verkrijgbare feiten niet tot kennis neemt en verteld niet bang te zijn dat de criminaliteit hier zal stijgen.

    In het jaarlijks politie verslag word alleen het geweld in het uitgaansleven en het geweld vanuit asielzoekers gemeld. Cijfers liegen niet, politici helaas wel.

    BeantwoordenVerwijderen