donderdag 11 november 2010

Vlagtwedde krijgt ruim zes ton voor grootste AZC in Nederland

Sellingen - De gemeente Vlagtwedde krijgt een jaarlijkse vergoeding van 645.000 euro voor het nieuwe asielcentrum voor 2000 personen in het dorp Ter Apel. Het geld wordt uitgekeerd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Het centrum, het grootste in het land, moet er in 2015 staan. De gemeenteraad van Vlagtwedde heeft besloten dat bijna de helft van het bedrag in een speciale pot wordt gestopt. Met het geld zullen voorzieningen in dorpen worden aangeschaft.

Lees verder op: Dagblad van het Noorden

2 opmerkingen:

 1. En zo verkoop je dus als gemeente je ziel aan de duivel.

  Deze heren en dames doen me sterk denken aan de ontdekkingsreizigers. Die kochten ook simpele zielen om met kraaltjes, spiegeltjes en andere snuisterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geld geld en nog eens geld, iedereen is om te kopen met geld. Want dat is wat hier gebeurt. Geef de gemeente het "royale" bedrag van 645.000 euro en ze denken dat dan niemand meer een rede kan hebben om te klagen tegen een azc, want het is toch een letterlijke verrijking van ons dorp.

  Dit is op een misselijkmakende manier je inwoners verkopen. Wat kan een gemeente nou doen met 300.000 voor de aanschaf voor voorzieningen?

  Gemeentes kunnen helemaal niet met geld omgaan. 300.000 hebben ze bij de gemeente zonder moeite in 2 dagen uitgegeven. De verbouwing van het gemeentehuis in Venray gaan al ruim 30 miljoen euro kosten!!!

  Deze bedragen klinken voor de gewone burger als bergen van geld maar voor overheidsinstellingen zijn dit slechts kwartjes!

  BeantwoordenVerwijderen