maandag 6 september 2010

Advocaat: azc in Venray is tegen te houden

De vestiging van een asielzoekerscentrum in Venray is wél tegen te houden. Dat betoogt advocaat Paul van Hoef. Hij beroept zich op bepalingen in het bestemmingsplan voor het Annapark. De Venrayse jurist verbaasde zich over de stelligheid waarmee het college verkondigt dat een azc niet tegen te houden is, omdat het zou passen binnen het bestemmingsplan.

Na bestudering van de voorschriften komt Van Hoef tot de conclusie dat de komst van een azc allerminst een gelopen race is. Het St.-Annaterrein, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, heeft de bestemming ‘bijzondere doeleinden’. De gronden zijn bedoeld voor ‘sociale en sociaal-medische doeleinden’. Van Hoef: „Dat de huisvesting van asielzoekers hier niet onder valt, lijkt mij verdedigbaar.”

Volgens jurist Max Seelen van de gemeente Venray past het azc binnen het bestemmingsplan. Hij verwijst naar de sociale doeleinden. „Als er iets sociaal is, dan is het de opvang van asielzoekers wel. Ik heb de jurist van het COA er ook naar laten kijken en die kwam tot dezelfde conclusie. Als Van Hoef twijfels heeft, kan hij de kwestie aan de rechter voorleggen.”

Lees verder op: De Limburger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten