zaterdag 11 september 2010

Folderactie centrum Venray

Vandaag is het comité Venray tegen AZC het centrum van Venray ingetrokken. Er werden folders uitgedeeld om de mensen op de hoogte te brengen van ons protest tegen de komst van het AZC. 

In de gesprekken die hier uit voort kwamen, bleek dat de overgrote meerderheid zich in onze standpunten kon vinden. Een gedeelte wil helemaal geen AZC (wat ook ons uitgangspunt is), en een kleiner gedeelte vindt het aantal van 1200 veel te hoog. Uiteraard kwamen we ook mensen tegen die het niet met ons eens waren. Met enkele van hen hebben we over elkaars standpunten gediscussieerd. 

We zijn tijdens het folderen ook nog enkele fractieleden van het CDA tegen gekomen. Met hen hebben we een stevige discussie gevoerd en zijn uitgenodigd voor een vervolg gesprek. Een verslaggever van Peel en Maas TV heeft een interview afgenomen met onze woordvoerder Tom van den Hoek. Dit zal of dinsdag vanaf 19:00 uur ieder uur herhaald word tot woensdag 18:00 uur of zaterdag tot zondag met hetzelfde tijdsbestek.
Al met al was het een vruchtbare dag.


Comité Venray tegen AZC

2 opmerkingen:

  1. Ik kwam jullie vanmiddag tegen en we hebben even gesproken. Goede actie. Mijn steun hebben jullie. Stop dat AZC!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor echte vluchtelingen is er altijd een plaats in Nederland. Wij zijn een tolerant volk en zullen dit altijd blijven. Maar we weten ook uit ervaring dat er ook enorm veel economische vluchtelingen hierheen komen. En mede door het misbruik dat mensen in heel het land zien, zijn ze meer terughoudend in hun enthousiasme voor een dergelijk centrum.

    De inwoners van Venray zijn dus niet tegen een asielzoekerscentrum maar wel tegen het grote aantal asielzoekers in dit centrum. 1200 Mensen hier plaatsen en dan ook nog 10 jaar lang is veel en veel te veel. Er zal zeker een positief draagvlak onder de inwoners te vinden zijn als het COA het aantal asielzoekers zou beperken tot 100 mensen. Dat is, denk ik, acceptabel. Maar 1200 mensen verandert en het beeld van onze stad en zal tot grote spanningen onderling kunnen leiden.

    Cees, inwoner van Venray

    BeantwoordenVerwijderen