vrijdag 3 september 2010

Soest: komst asielzoekers is ramp

SOEST - De omgeving van voormalig hotel Het Witte Huis op de grens van Amersfoort en Soest is het meer dan zat. Sinds de komst van tientallen asielzoekers naar het eens zo statige hotel, bekend om zijn vlaggenpracht en fraaie tuinen en gelegen aan de Birkstraat, regent het klachten over overlast. Als klap op de vuurpijl knalden enkele asielzoekers met hun auto dwars door de voorpui van de voorzitter van de stichting die de zaak aanhangig maakte.

De voornamelijk Afrikaanse asielzoekers zijn er enige tijd geleden in groten getale gehuisvest. Dit ondanks het feit dat bewoners in de statige omgeving van Soest-Zuid, waar tientallen peperdure bungalows staan, herhaaldelijk protest hebben aangetekend.

Nadat het hotel werd omgetoverd in een opvangoord voor de asielzoekers, kwamen de klachten. Intimidaties van voorbijgangers, berovingen waarvan sommigen in de buurt uit angst geen aangifte durven te doen, handel in drugs, vernielingen van tuinen en parken en zelfs prostitutie hebben van Het Witte Huis de voorbije tijd een regelrecht horrorhuis gemaakt. In de strijd tegen de prostitutie heeft de politie al diverse controles uitgevoerd.

De vele tientallen asielzoekers trekken uit verveling de buurten van Soest en Amersfoort in. „Ze lopen vaak hinderlijk midden op drukke wegen en weigeren opzij te gaan. Dat leidt tot enorme irritatie”, zegt een bewoner in de directe omgeving van Het Witte Huis. Hij wil nadrukkelijk anoniem blijven.

Lees verder op Telegraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten