donderdag 9 september 2010

SP Venray scoort een tien in het demoniseren van kritische burgers!

In het weekblad 'Peel en Maas' van 9 september jl. werd een ingezonden brief gepubliceerd door Linda Weijs namens SP Venray, waarin ze haar emoties niet meer onder controle kon houden. Anonieme tegenstanders van AZC zijn volgens haar laffe mensen, racisten, xenofoben die gevoed zijn door de media en andere racisten. Waarom mensen anoniem tegenstand voeren zullen we verduidelijken.

Vorige week zag Linda Weijs plots een protestposter hangen op een glasbak, waarvan ze tijdens het lezen de kriebels kreeg. Op de poster staat onder andere, "Deze mensen zijn geen aanwinst voor Venray"en "Wij eisen dat onze jeugd in een oorspronkelijk Nederlandse omgeving opgroeit". Deze Nederlandse volksvertegenwoordiger van de SP vraag zich in de brief hardop af 'wat is een Nederlandse omgeving?'.

Dit alles is haar goed recht om te zeggen. Maar nadat ze waarschijnlijk iets te emotioneel werd begon ze onprofessioneel gedrag te vertonen. Dit siert haar en haar partij niet. Niet gehinderd door enige kennis van zaken over de tegenstanders van de komst van een AZC, begint ze te veroordelen, mensen in een racistisch hokje te duwen en komt ze met niet onderbouwde beschuldigingen. Enkele voorbeelden,"Een of andere racistische jongen","Wat een laffe mensen zijn dit","Ja, recht van meningsuiting noemen ze dit. Flauwe kul, want dit is onnodig kwetsen van mensen", "Deze xenofoben hebben geen weet van de achtergrond van gevluchte mensen", "Ik denk zelfs dat ze nog nooit iemand uit een AZC gesproken hebben, of op zijn minst iemand met een ander kleurtje".

Het zal nu duidelijk zijn waarom er mensen zijn die alleen anoniem actie willen voeren. Wanneer je een kritisch geluid hebt, tegen de komst bent van een AZC, heb je altijd mensen zoals Linda Weijs van de SP, die zonder enige voorkennis meteen racistische etiketten op mensen gaan plakken. Dit is de puurste vorm van vooroordelen en demonisering van je politieke tegenstanders. Hiermee ontneem je de kans van deze mensen om deel te nemen aan het maatschappelijk debat. De Socialistische Partij zou eens beter naar haar eigen achterban in de wijken kunnen luisteren dan een politiek correct draaiorgel af te spelen.

Wij zouden tegen de SP zeggen: Laat je voorlichten over asielzoekers, maak werkelijk kennis met deze mensen. Ga in gesprek met buurtbewoners en ga in discussie met deskundigen. Vorm dan je oordeel. Desondanks staan wij altijd open voor een gesprek!

Met vriendelijke groet,

Comité Venray tegen AZC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten